Loading...
Wine
20 February 2023

Prosecco DOC in Sanremo

A solid partnership based in the nature of wine itself: after all, even Schopenhauer called it "liquid music."

Continue reading
17 November 2022

The Living Farm: where everything is connected

Diversity, progression and a close bond with nature

Continue reading
15 August 2022

Wine Mechanics

First urban winery in the Nordics: No vineyards, no rules, all the fun

Continue reading
16 June 2022

Damiano Donati: Interpreting Nature’s Cycle

Damiano Donati, Chef-winemaker at Fattoria Sardi, talks about seasonality, his interpretation cuisine, agricultural brutality and natural wine.

Continue reading
28 February 2022

When Prosecco DOC's tradition meets USA's classics

When it comes to an informal dinner or even a lovely family ceremony, sitting at a table with friends and close ones, sharing amazing food and sweet chit-chats, you're enticed to pour a lovely wine to celebrate the moment. The answer is Prosecco DOC.

Continue reading
16 February 2022

"The Italian Genio" becomes a fashion film

The Italian Genio, a successful collaboration between the Consortium for the Protection of Prosecco DOC and Tuorlo Magazine, becomes a fashion film, which has already won awards in numerous international film competitions.

Continue reading
08 November 2021

Armenia, World of Undiscovered Treasures

Exploring a brand new country is like jumping into the fresh and cool waters of Armenia’s Lake Sevan: overwhelming but full of excitement.

Continue reading
20 October 2021

Ferrari Trento

Il nostro video racconto.

Continue reading
10 April 2021

Emicrania si o emicrania no?

Scusate, preferisco parlare di vino vivo!

Continue reading
21 February 2021

Basta balle: i vini naturali non vi salveranno dall’hangover.

Tutto quello che credevate di sapere sui vini naturali è falso: c’entrano il nostro vissuto con l’aggettivo “naturale”, i solfiti e pure la scienza

Continue reading
11 February 2021

La rivoluzione pop dello Champagne

Alessandro Vavassori: come GLUGULP! ha cambiato il mercato dello Champagne in Italia.

Continue reading
29 December 2020

Mareneve: il vino, la luce e i sogni.

Federico Graziani in esclusiva per Tuorlo racconta in prima persona l’ultima sua grande avventura, quella di produttore di vino con la cantina che porta il suo nome.

Continue reading
18 December 2020

Il futuro del Made in Italy negli Stati Uniti torna a parlare di integrazione e non di dazi, anche grazie ad una vicepresidente donna.

La riflessione di Nadia Zenato sul prossimo futuro del food&wine Made in Italy negli Stati Uniti d’America.

Continue reading
16 December 2020

Anche durante una Pandemia i ricchi hanno sete.

Una delle più antiche Aste di beneficenza ha fatto segnare anche in un anno così complicato nuovi record per l’acquisto di botti e bottiglie di vino. Francese ovviamente.

Continue reading
09 December 2020

Josko, the universe above the wine

I do not know of any other craft so deeply connected – and for such a long time – with a material so changeable and abundant and that poses always new challenges.

Continue reading
09 December 2020

Ubriacarsi sì, ma con intelligenza.

Per gli animi meno sensibili, il concetto di ubriacarsi con intelligenza può rappresentare un ossimoro. Lasciate che vi spieghi perché.

Continue reading

Stay Tuned!

Stay up to date on the latest news and content from Tuorlo Magazine.