
20 February 2023
Prosecco DOC in Sanremo
A solid partnership based in the nature of wine itself: after all, even Schopenhauer called it "liquid music."
Continue reading17 November 2022
The Living Farm: where everything is connected
Diversity, progression and a close bond with nature
Continue reading15 August 2022
Wine Mechanics
First urban winery in the Nordics: No vineyards, no rules, all the fun
Continue reading16 June 2022
Damiano Donati: Interpreting Nature’s Cycle
Damiano Donati, Chef-winemaker at Fattoria Sardi, talks about seasonality, his interpretation cuisine, agricultural brutality and natural wine.
Continue reading28 February 2022
When Prosecco DOC's tradition meets USA's classics
When it comes to an informal dinner or even a lovely family ceremony, sitting at a table with friends and close ones, sharing amazing food and sweet chit-chats, you're enticed to pour a lovely wine to celebrate the moment. The answer is Prosecco DOC.
Continue reading16 February 2022
"The Italian Genio" becomes a fashion film
The Italian Genio, a successful collaboration between the Consortium for the Protection of Prosecco DOC and Tuorlo Magazine, becomes a fashion film, which has already won awards in numerous international film competitions.
Continue reading08 November 2021
Armenia, World of Undiscovered Treasures
Exploring a brand new country is like jumping into the fresh and cool waters of Armenia’s Lake Sevan: overwhelming but full of excitement.
Continue reading10 April 2021
Emicrania si o emicrania no?
Scusate, preferisco parlare di vino vivo!
Continue reading21 February 2021
Basta balle: i vini naturali non vi salveranno dall’hangover.
Tutto quello che credevate di sapere sui vini naturali è falso: c’entrano il nostro vissuto con l’aggettivo “naturale”, i solfiti e pure la scienza
Continue reading11 February 2021
La rivoluzione pop dello Champagne
Alessandro Vavassori: come GLUGULP! ha cambiato il mercato dello Champagne in Italia.
Continue reading29 December 2020
Mareneve: il vino, la luce e i sogni.
Federico Graziani in esclusiva per Tuorlo racconta in prima persona l’ultima sua grande avventura, quella di produttore di vino con la cantina che porta il suo nome.
Continue reading18 December 2020
Il futuro del Made in Italy negli Stati Uniti torna a parlare di integrazione e non di dazi, anche grazie ad una vicepresidente donna.
La riflessione di Nadia Zenato sul prossimo futuro del food&wine Made in Italy negli Stati Uniti d’America.
Continue reading16 December 2020
Anche durante una Pandemia i ricchi hanno sete.
Una delle più antiche Aste di beneficenza ha fatto segnare anche in un anno così complicato nuovi record per l’acquisto di botti e bottiglie di vino. Francese ovviamente.
Continue reading09 December 2020
Josko, the universe above the wine
I do not know of any other craft so deeply connected – and for such a long time – with a material so changeable and abundant and that poses always new challenges.
Continue reading09 December 2020
Ubriacarsi sì, ma con intelligenza.
Per gli animi meno sensibili, il concetto di ubriacarsi con intelligenza può rappresentare un ossimoro. Lasciate che vi spieghi perché.
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